BIOGRAFI

Fredrik Sandin Carlson /FSC/ började arbeta som fotograf med egna dokumentära projekt i slutet av 1990-talet. Flera av dessa publicerades i Dagens Nyheter, med vidare samarbete och uppdrag som följd. Flera projekt har visats på utställningar, t ex På hotell om ungkarlshotellet Monumentet på Kulturhuset i Stockholm drog till sig stor uppmärksamhet.
Den nuvarande studion etablerades 1999 och uppdragen fick en bredare och mer varierad form. FSC inledde samarbeten med ett antal möbelproducenter och designers samtidigt som de dokumentära uppdragen från bland andra Stadsmissionen pågick. Diverse tidskrifter, reklambyråer, företag och organisationer lades också till kundlistan.

Som fotograf är FSC erkänt lätt att samarbeta med och lyhörd för kundens önskemål, samtidigt som uppdragen alltid genomförs med integritet och kreativitet. Social begåvning och känslighet har varit helt avgörande i valet av yrke. Varierande uppdrag från en stor och mångfacetterad kundkrets har givit en ovanlig bredd där journalistiska uppdrag blandas med renodlade studiouppdrag.

Ända sedan företaget startade har FSC givit kurser i fotografi och bildkommunikation på bland annat Forsbergs skola, Berghs School of Communication, Beckmans Designhögskola, Folkuniversitetet och Fotoskolan Stockholm.